Dall-e 3 binnenkort ook in Microsoft Paint

Binnenkort kunnen zelfs mensen met beperkte grafische vaardigheden indrukwekkende creaties maken in Microsoft Paint dankzij een nieuwe AI-functie. Deze functie, die Microsoft in feite DALL-E 3 binnenhaalt, stelt gebruikers in staat beeldmateriaal te genereren door simpelweg te beschrijven wat ze willen zien. Het AI-systeem neemt vervolgens de rest van het creatieve proces over.

Paint co-creator
Paint co-creator

De komst van AI-functies naar Microsoft Paint stond al eerder vast, aangezien de Windows-fabrikant eerder al een achtergrondverwijderaar introduceerde, waarmee gebruikers afbeeldingen konden maken met een transparante achtergrond. Wat Paint onderscheidt van andere beeldbewerkingsprogramma’s zoals GIMP en Photoshop is de extreme gebruiksvriendelijkheid, omdat de functie slechts één druk op de knop verwijderd is.

Microsoft Paint heeft de afgelopen maanden een transformatie ondergaan tot een volwaardig beeldbewerkingsprogramma. Naast de eerder genoemde achtergrondverwijderaar heeft het nu ook ondersteuning voor het .png-bestandsformaat en de mogelijkheid om afbeeldingen in verschillende lagen te bewerken. Dit maakt Microsoft Paint vergelijkbaar met geavanceerdere programma’s zoals Photoshop, wat wellicht verrassend is voor degenen die Paint lange tijd niet hebben gebruikt.

Het is nog wachten tot deze functie bij ons beschikbaar zal zijn.

Scroll naar boven