Stable Diffusion V3 lost probleem met tekst op

In de nieuwste ontwikkeling van AI-beeldgeneratie, blijkt Stable Diffusion 3 een aanzienlijke verbetering te zijn in de wijze waarop teksten worden weergegeven op gegenereerde afbeeldingen. Waar voorheen teksten vaak onherkenbaar en onsamenhangend waren, toont deze versie van het bekende AI-model een opmerkelijke vooruitgang. Teksten op zowel de voorgrond als de achtergrond zijn nu veel coherenter, hoewel er nog steeds ruimte voor verbetering is, zoals blijkt uit een voorbeeld met een bus waarbij de tekst op het kenteken nog niet volledig correct is.

Stable Diffusion, ontwikkeld door Stability AI, staat bekend om zijn capaciteiten in het genereren van afbeeldingen en maakt met de introductie van Stable Diffusion 3 verdere sprongen vooruit. Deze upgrade omvat niet alleen accuratere tekstweergave, maar ook een hogere beeldkwaliteit en de mogelijkheid om meerdere objecten tegelijkertijd in een prompt te verwerken.

Op dit moment is Stable Diffusion 3 nog niet vrijgegeven voor algemeen gebruik. Stability AI heeft echter een wachtlijst geopend voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een vroege preview. Deze previewfase dient als een extra ronde van testen voordat het model beschikbaar wordt gesteld aan het bredere publiek.

Scroll naar boven