Over mij

Na mijn afstuderen in elektronica in 1988 begon mijn professionele reis bij de VRT in Brussel als geluidsingenieur, waar ik uiteindelijk opklom tot het beleidsniveau. Mijn expertise strekte zich internationaal uit, met boeiende lezingen en workshops over de hele wereld. Ondanks mijn succesvolle carrière lag mijn ware passie altijd bij fotografie, een liefde die al sinds mijn kindertijd in mij leefde.

Als jonge knaap hanteerde ik al een fototoestel, waarmee ik enthousiast momenten vastlegde van familie, vrienden en vakanties. Met de opkomst van digitale fotografie in mijn latere jaren was ik er meteen bij. In 2013 verdiepte ik mijn toewijding aan fotografie verder door lid te worden van de fotoclub ‘Smile’ in Mechelen, waar ik mij specialiseerde in modelfotografie.

In 2022 waagde ik de sprong om professioneel fotograaf te worden, en sindsdien heb ik met trots talloze particulieren en bedrijven mogen vastleggen.

AI en Fotografie:

Met de opkomst van generatieve AI heb ik mijn focus uitgebreid naar deze opwindende technologie. Aangezien dit terrein vrij nieuw is, heb ik naast een masterclass met Antti Karpinnen en Oliver Rust veel zelfstudie en experimenten met verschillende tools ondernomen.

Voor mij zijn Midjourney en Stable Diffusion, soms in combinatie met Photoshop, de hedendaagse tools die ik gebruik. Ik geef workshops over beide tools, waarin ik je meeneem in de uitgebreide mogelijkheden en toepassingen.

Wim Moortgat